31 augusti 2007

Högklackat & bara tår

Iskall viner vinden runt mina bara tår där jag trippar fram över bron med tre barn, på väg till skola och dagis. Solen ser lika varm ut som vanligt och vattnet springer omkring därnere som om det vore sommar. Det är det visst inte. Och där trippar jag, i sandaletter med höga klackar och korta byxor. Över en natt kom hösten. Det är ju inte ens september än!

Innan 1 oktober brukar jag inte ta på mig strumpor. För övrigt avskyr jag att ha strumpor på mig. Det är som att stoppa fötterna i säckar. De sitter aldrig bra. Jag får panik. Antagligen har jag fått strumpfobin med modersmjölken. En liten kuriosa; min mamma börjar aldrig med strumpor före den 1 oktober. Det var den dag jag föddes, en solig söndag för en massa år sedan. Solen sken och det var så varmt att antagligen väldigt få människor hade på sig strumpor den dagen. Nu har det blivit en princip i min familj. Inga strumpor före 1 oktober. Jag kanske ska tillägga att det är bara jag och min mor som följer den traditionen. Tyst. I yttersta samförstånd vägrar vi strumpor september ut. I år vet jag inte om jag kommer att palla – vår blodstradition är på väg att falla på dess trettiofemte år.

En libanesisk väninna brukar säga att det är stört omöjligt att ha snygga skor här i Norden.
Hon gillar inte heller strumpor.
Med ett par snygga stövlar förlåter jag dock strumporna – men då ska det banne mig vara vinter också!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar också att vara utan strumpor. Har aldrig på mig strumpor inne t ex. Däremot har jag börjat ta på mig "säckarna" för att inte förfrysa tårna den här kalla avslutningen på augusti. :-(

Hoppas att värmen kommer tillbaka!

Kram

Anonym sa...

Igår (31 aug) frös jag sååå mycket. Det slutade faktiskt med att jag fick gå och köpa nylonstrumpbyxor när jag jobbade för att inte frysa ihjäl. Men det var verkligen en kall dag... snyft :-( Det är lite väl tidigt. Men idag har det varit desto skönare ute :-)

Anonym sa...

Har precis hittat hit och inser att jag måste lägga till din blogg till mina favoriter!h

Sara sa...

isa: jag har inte heller strumpor inne, det är ju superläbbigt ju! :-)

sarachella: jag shoppade nya stövlar idag, så nu längtar jag lite till kallare väder. Dock bara lite.

jessica: hej coh välkommen hit! Vad kul!

Anonym sa...

Hon har ratt din vaninna! Har i Italien kan man och borde jag ha hogklackat for jamnan - men mina fotter pallar inte trycket!
Alskar mina stovlar med hog klack - DOM ar bekvama. Bara for deras skull langtar jag lite efter kyla....